Sneakerrens: Hvordan skal du holde dine sneakers rene? 

Når vi snakker sneakerrens får jeg ofte spørgsmålet, om man ikke bare kan bruge vand og sæbe til at rense sine sko, eller sågar om ikke bare de kan komme igennem en 40 graders vask med resten af vasketøjet. Jeg skal ikke være herre over, hvordan du renser sneakers, men hvis du gerne vil bevare dem så længe som muligt, så skal de behandles med respekt.

SneakiDong Sneaker Cleaner, er udviklet specielt til kondisko, sneakers og lignende. Præcis som der er produkter specielt udviklet til tøj, til møbler, til uld, til hår, til hud og så videre. Med andre ord bør sneakers ikke renses med en tandbørste og håndsæbe, hvis du vil opnå det bedste resultat og at smide dem i en vaskemaskine er – i mine øjne – helt udlukket. Det er mishandling af materialerne og i værste fald, finder du dine sko i fire forskellige dele, da limen der holder sålen fast, ikke er lavet til en 40 graders vask.

I dette blogindlæg vil jeg forsøge at guide dig igennem, hvordan du renser dine sko og sneakers bedst muligt!

sneakerrens
 Roskilde Festival kan være hård ved dine sneakers, men mist ikke håber.

 

Hvis man benytter de rette produkter, er en grundig sneaker rens ikke noget, der nødvendigvis skal tage timer, hvis vi ser bort fra tørretiden.

Følg disse 7 steps for en nem og effektiv rengøring.

  1. Fyld rens vand i en skål, tilsæt en sjat SneakiDong Sneaker Cleaner.
  2. Fjern snørebånd fra skoen og læg dem  i blød under rengøringen.
  3. Tag den medfølgende syntetiske børste og dyp i blandingen. Hvis der ønskes ekstra skum, kan der tilføjes ekstra rens direkte på børsten.
  4. Begynd at skrubbe skoens overflade. (Alt afhængig af materialet, bør du overveje, om den medfølgende børste bliver for grov. Ved følsomt materiale, kan der med fordel bruges en ruskindsbørste, en blød børste, eller vores mikrofiberklud)
  5. Når hele skoen er rengjort, og du er tilfreds med resultatet, finder du en ren mikrofiberklud frem, så du kan fjerne de sidste rester af skidt, samtidig med skummet fra blandingen.
  6. Tag nu dine snørebånd og skrub dem. Her må der gerne ligges lidt kræfter i.
  7. Lad dine rene sneaker og snørebånd tørre hver for sig, gerne natten over, inden du igen tager dine sko i brug. Rene og friske som aldrig før!

OBS! – Sørg altid for at give dine nyrensede sneaker en omgang imprægnering for et holdbart resultat.